tisdag 8 mars 2011

Oldsmobile 98 1956

En marsdag 1974 - just framme vid Sälenfjällen med hela familjens skidor i påsar på taket. Vinterdäck med grovt mönster, över 200 hk - vilket ax!  Då var de lätta bilarna med sina starka små motorer med hög kompression inte så vanliga ännu. Inga bokstavskombinationer för bättre väghållning (eller krockkuddar från alla håll)!

Jag hade lagt ett bud på Oldsen - ett rostfritt, välvårdat exemplar med lågt miltal. Det gick någon månad - hela saken var förbi, tycktes det - när den pensionerade ägaren ringde och frågade: "Står herr Dahlgren kvar vid sitt bud?" Men - jag hade redan hunnit köpa en annan bil!

Vad gör man?  "Visst, visst" svarade jag och ombads hämta bilen snarast. Så följde några månader, där den största utgiften var för bensin, eftersom jag tog tillfället i akt att så mycket som möjligt susa omkring i denna ljuvliga bil.

Tyvärr saknar jag foton av de flesta bilar jag ägt. Det är väl bara att gå in på Google och hämta däifrån, kan man tycka. Men det ger inte samma känsla! Det här fotot  - oskarpt, egentligen en skymningsbild - är det enda som finns, där hela bilen syns. Men - som Martin Ljung sa - så får det bli!

1 kommentar:

  1. En riktigt snygg bil! Men vilken annan bil hade du hunnit köpa och vad hände med den? Mystiken tätnar...

    SvaraRadera