tisdag 26 november 2013

New York - del ett

Vi bodde gratis på Park Avenue (varför? Kolla bakåt till U.S. Memories 1) – bland de ’finare’ gatorna på Manhattan. Man kom inte åt hissarna, förrän vakterna klarat upp vem man var och vem man skulle besöka. Första gången dessutom koll per telefon. Senare blev man igenkänd och det gick fortare.
Lägg märke till att nummer tretton saknas i knappraden! Nr 14 torde därmed bli det trettonde etaget – men det förstår inte de onda makterna. Så är det bara. Stjärnbaneret finns överallt – ibland en bukett som här.


Plötsligt stöter man på en idrottslegend, baseball-hjälten Babe Ruth, en fighter-ikon
Åtminstone när fotot togs, hyrde eller ägde Meryl Streep de två översta etagen (!) i ett av de tre husen till vänster. Så nära kom vi – tänka sig!


Inget nummer. Är det en personlig skylt? ”Never Expires”  - inget bäst före-datum – gäller i evighet. Trösterikt, kanske.
Akta tutan – annars blir det dyrt! Utanför ett sjukhem på en mindre gata men nära en större. 
4 kommentarer:

 1. Att inte våning 13 finns är inga problem för Larsson - i vart fall inte i Arvikaområdet... Inom andra området torde det ställa till problem. Tex, om man skall byta rör mellan våning 12 till 16 går det åt mindre rör än mellan 16 och 20 m m, ja Du förstå vart jag vill komma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, man måste tänka och gilla läget! Överallt i N.Y., gissar jag. Rörbyten ger tanke på stambyte, där jag gläder mig åt att i vårt 8-vånings bostadsrättshus är stammarna av plast. Som nya efter snart 50 år.

   Radera
 2. Følger med - Men har aldri vært i byen, kun brukt den flere ganger som mellomlanding - Men en dag (kansje allerede til sommeren da vi skal på strandbryllup på Islas Margeritas (Venezuela))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så trevligt! Men kolla NY - och ta sightseeing per båt 'Manhattan runt'. Det är minnesvärt - och det går inte sakta.

   Radera