måndag 2 december 2013

My Juke Box StoryMin Wurlitzer är från tidigt 70-tal. Den är importerad från Kanada en gång i tiden. Diverse lappar för rep eller service har fransk text. Den heter Zodiac och har bilder av alla stjärntecknen i en ring uppe till höger.. ”Music for Millions” står det också på en inramad del.
Köpt i Västra Frölunda för 7500, har jag för mig - defekt i så måtto att den bara kunde spela en skiva, dvs endast ett läge på magasinet. Några singlar medföljde, däribland ”Dear One” med Larry Finnegan. Även några med Connie Francis, vilket jag gladdes åt. Men nu är den välfylld med 100 skivor av varierat slag.
Experten i Bagartorp (nära Stockholms E4-infart norrifrån) reparerade för 5000, dvs inte så dyrt allt som allt. Fast det var för kanske tolv år sedan. Jag nämnde då att det nog hade varit roligare med en äldre modell, men han tröstade mig med att ”dom blev bättre och bättre hela tiden”. Och sen den kom i min ägo har den ju gått fint.
Räkneverket visar, att den spelats (om det har funkat hela tiden) 43 tusen 7 hundra gånger. Kanske inte riktigt ”music for millions” – men på god väg. Jag är ingen kännare när det gäller högtalare, men det går inte att vistas i rummet, om man drar på för fullt. Den skulle komma till sin fulla rätt i en stor danslokal.
Det vore kul att pröva!

Fotot visar även en samling av filmstjärnebilder fram t o m 70-talet på väggen ovanför. Ett bubbelgum måste köpas att få en bild. Flata 'paket', ibland i flerpack. Men det här är en poster av allesammans, litet urblekt efter alla år. Medföljde 'Damernas Värld' som bilaga en gång.
Miniramen bredvid innehåller ett fragment av Berlinmuren, överlämnat av min hustrus brorsdotter. Den murens fall räknas som en (minst sagt) betydelsefull historisk händelse.
Vi hade några vänner på besök och har just druckit kaffe på maten. Det var en vecka sedan.

PS. Postern t h säljer vi just nu på Blocket (Twombly kan ju vara ett sökord).

1 kommentar: