måndag 14 oktober 2013

Rickenbacker - ett reklamtips


Edward ”Eddie” Rickenbacker var Förenta Staternas främste stridspilot under första världskriget, som ägde rum 1914-18. Men USA gick med i kriget först 1917, så hans meritlista på 26 nedskjutna fiendeplan spände bara över drygt ett år. Efter kriget byggde han bilar under sitt eget namn 1922-27. Han var framgångsrik på racerbanan också - och till slut köpte han Indianapolis Motor Speedway, som han ägde under mer än tio år. Han drev också ett flygbolag – Eastern Airlines.

Rickenbackerbilarna var ganska snabba, vilket framhålls i annonsen. Som för övrigt ger en och annan tanke.
Som att det vore mycket angenämt, att någon gång i våra dagar få se en liknande annons på t ex Chrysler 300 eller varför inte Ford Mondeo. Har faktiskt sett en och annan - men alltid med ett finstilt stycke nedanför med massfakta, kontantinsats etc.
En bilannons, alltså, med avslappat folk intill, kanske med dörren öppen. En lyrisk beskrivning av köregenskaperna och den kraftiga motorn. Samt priser för några modellvarianter. Uppräkning av utrustning kan väl kvitta, för alla ligger på ungefär samma nivå idag. Den infon kan man få i bilhallen. Liksom betalningsvillkoren.

Så varsågoda, bästa reklammakare – kör igång bara!

(Överst under namnet står ett motto att läsa: En bil värdig sitt namn.) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar