torsdag 5 maj 2016

En segelbåt passerar!

Bilder från förr ser vanligen mera rogivande ut. För oss äldre förknippas de förstås med den mindre stressfyllda tid, som då var. Hur de yngre uppfattar dem? Tja, de flesta har mycket liten koll på äldre tider. Bild som bild. Så länge det inte är krigare med rustning eller vikingaskepp. För då var det ju ett tag sen, helt klart. (Sällskapsspelet ”När då, då?" - för vuxna - är ett bra recept.)
När tider av stress blev mera markanta – då gick vi i pension och kunde undvika ett ökat slitage.
Vi kunde själva bestämma hur mycket ”nytt” vi ville ta till oss.

Man kan undra, hur alla som går på fullvarv i dagens ”uppdatera-eller-dö-samhälle” kommer att klara av en pensionärstillvaro. Men de kan förstås fortsätta med sin cybervärld, säkert ännu mera avancerad än nu.
Många fler blir dom i varje fall. Äldrevårdens resurser behöver fördubblas. Vilket aldrig sker, eftersom framförhållning är ett bortglömt ord. Dagens politiker påminner om yra höns, där rävarna utanför väntar ut dem.

Någon minuts lugn och ro erbjuds i alla fall genom antistressfotot nedan. Men när fotot togs från en punschveranda på ett hus fullt av snickarglädje, så var det ju inte sett som en motvikt, bara en båt bland de andra, som passerade.

Kornknarren hade faktiskt en liknande upplevelse i mycket unga år. Så stolt man kände sig!
Båten hette Gunn och kunde hyras (med skeppare) för dagen från någon västkustö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar