onsdag 27 april 2016

Hänt i veckan

Kornknarren har märkt att andra bloggare gillar att skriva ned saker som hänt dem. Kanske inte det mest vardagliga, men ändå.
Deras 'följare' svarar på samma sätt. Det kan bli svar på svar i en lång radda, där kommentarerna blir det centrala och den ursprungliga notisen kanske försvinner i det blå.

Här, däremot, är kommentarsfältet dolt, om det inte klickas upp, och notisen/inlägget är det centrala – vanligen med belysande foto.

Hur som helst – ur Kornknarrens liv presenteras här - TRUMVIRVEL !!! - några mer eller mindre omvälvande händelser och tankar från någon dag tillbaka fram till nuet.

Byte från dubbdäck till (magasinerade) året runt-däck, det skedde för någon vecka sedan.  Borde väl köpa 'äkta' sommardäck, men, men . . .
Kör man fort med 'året runt' på sommarvägar, så slits dom fortare än sommardäck, sägs det. Men vem vet, kanske kung Bore säger ifrån en gång till? Då – med året-runt - 'alltid redo', som scouterna säger sig vara. Till Hälsingland över Valborg, förresten . . .
Har märkt att bilar av kombityp ger större resonansutrymme för däck- och vägljud än sedanmodellerna. Borde alltså leta efter de tystaste sommardäcken.
Good Year är de tystaste, sägs det. Trodde det var Michelin. Får väl se hur det blir.   Kommentar?


Så här vacker inramning kan ett sommardäck bestå sig med!


Nästa förändring är ”rattmuff av”.
Ingen rattmuff efter sista april? - En klimatfråga! Globalt sett – med tanke på sympatier för kalla Alaska (på samma breddgrad som vi) såväl som södra Chile, så är man ändå rätt tidig. Borde skicka ett foto av muffen in action till amerikanska ambassaden för att visa känslan av samhörighet. Men nej – den åker nog av på fredag, dvs sista april.
Kommentar?

Vår bostadsrättsförening höll årsmöte härom kvällen. C:a 40 pers närvarande (220 lägenheter). Brukar inte bjuda på några lustigheter. Men de stora lånen, som alla föreningar har, blev billigare nyligen p g a sänkt ränta. Den omtänksamma styrelsen har låtit sänkningen tränga igenom ned till medlemmarna, innebärande sänkt månadsavgift - synnerligen ovanligt nu för tiden!
För vår stora trea (82 m2), högt upp med utsikt, nu bara 2900 per månad, vilket är nästan sagolikt billigt i ett av Storstockholms mest eftertraktade områden (Huvudsta, Solna).
Sedan blev det en dispyt om huruvida man kan sitta i styrelsen och bygga om sin lägenhet i strid mot bestämmelser och lagar - medan medlemmarna naturligtvis får passa sig.
Valberedningen hade aldrig ställt frågan: ”Tänker du bygga om din lägenhet på otillåtet vis?” - Kanske inte så konstigt.
Det hela blev dock bara en tankeställare för framtiden. En sval reaktion . . .
Kommentar?

Med Mikaela Kindblom, filmvetare och författare, haver Kornknarren haft en mailutväxling om Tutta Rolf, gift med Ernst Rolf (en gång vår främsta operett- och showman).
Vilken överraskning, när hon (dvs MK) materialiserades från mailadressen till en sakkunnig och humoristisk guide vid en visning av återstoden av Gamla Filmstaden i Råsunda! Det var helt nyligen.
Mycket fick man höra om våra gamla idolers liv och leverne ända från 20-talet.
En jättelik inspelningsbyggnad är riven (för bostadshus), men en mindre finns kvar plus en del andra klassiska byggnader. T ex den rustikt byggda restaurangen Backstugan. Dess utseende har utnyttjats för inspelningar med fejkad kontinental atmosfär.
En trevlig och minnesvärd eftermiddag!
Kommentar?


Kornknarren (främst till höger på översta fotot) deltar i en militärfars med bl a komikerna Gus och Holger. Uniformerna är korrekta 'modell äldre'. Det är rast i gröngräset. Året är 1953.
På nedre bilden Fritiof Billqvist, som var något högre befäl. Scriptan ser fundersam ut.
Ytterligare några gånger har Kornknarren gjort sin plikt framför filmkameran.
Minns speciellt "Flickan i regnet" (-55) med Marianne Bengtsson, Bibi Andersson m fl.
Där var Kornknarren motorcyklist - trodde han. Men det tar vi en annan gång.
Kommentar?

1 kommentar:

  1. Kan konstatera, ma ovanstående, att det är rätt kul att vara människa! Det inser vi när vi blivit lite äldre och tänker tillbaks på livet.
    För min del gäller numera pensionärernas kollektivavtal: 1: ha så kul som möjligt varje dag. 2: 45 minuters rast per timme. 3: köra bil är roligt. 4: (avtalet behöver utvecklas vidare) Trevlig Valborg!

    SvaraRadera