tisdag 19 januari 2016

Peter Sellers' Morgan


Skådespelaren Peter Sellers kör en Morgan Three Wheeler.
Tydligen i någon sorts uppvisning.
Mitt förhållande till dessa bilar är något kluvet. Låt gå för cruising på strandvägen mellan Nice och Monaco eller på själva Casinoplatsen. Men huga! för svenskt storstadsslask i december. Fastän då är man inne på det gamla bruksbilstänkandet förstås, något som alltid dyker upp.

Som hobbybil kan det ju duga med vad som helst. Tycke & smak osv. Snygg garagering och några korta utflykter på asfalten i solskenet. Det ger inte så mycket av körning (mitt gebit), men ger tillfredsställelse efter en kanske arbetsam renovering.
Körning, ja - nog skulle det var kul att prova denna Morgan. Den står högt kurs bland brittiska veteraner.
Den tekniska lösningen med bara tre hjul är ju också något att fördjupa sig i. Fördelar vs nackdelar. Men jag väljer nog den fyrhjuliga varianten. Framfjädringen är speciell och unik. Den har hängt med hela tiden.
"Det får den göra tills man uppfunnit en som är bättre"
lyder konstruktörens motivering.

4 kommentarer:

 1. Fast det skall vara "spännande" köregenskaper på dessa sportvagnar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja - och just brittiska ägare har en mentalitet av typ "Går det sönder, så går det sönder - då lagar vi det". Även med verkliga klenoder. Så där frestar man veteranerna mer än här. När MHS' tidstypiska Lopp 30 hade pågått under 7 - 8 år, började folk ringa och fråga: "Är det grusvägar? För då kommer vi inte." Och visst var det grusvägar. Det var ju idén med det hela!

   Radera
 2. Jämför med att sitta på en trebent stol - den välter lätt.
  Betr fin grusväg så tycker jag att det är den roligaste körningen - att "sladde lite", som de säger i Värmland.
  Undrar hur det fungerar att sladda med en trebent bil? Spännande?

  SvaraRadera