onsdag 8 april 2015

Många båtar - men ingen skärgård!

Vykort från beresta personer kan komma långt ifrån. Som framgår av kortet är detta från Oxnard, Californien - en stad vid kusten.
Marinan heter Channel Islands Marina, döpt efter de åtta öar, som finns utanför på en sträcka av ungefär 25 svenska landmil längs kusten. Fem av dem har status av nationalpark/naturreservat, något som bestämdes så sent som 1980.

Där krävs ingen knepig navigering som bland våra skärgårdars hundratals öar. Hos oss är just möjligheten till nya upptäckter med andra ankringsplatser något av ett äventyr i sig.  
Men när marinan på kortet mullrar igång, så är det upplevelser på de förhållandevis stora öarna, som hägrar. Trots övervakande vakter och strikta förhållningsregler.

Och - förstås - fiske! Att fiska från egen båt eller en hyrd - kanske med instruktör - är för de flesta ett måste. Det är minst 500 båtplatser på vykortet. Som synes är hela bibban ändå inte med.
Där finns en mängd sliprar för varvsinspektion. På promenadavstånd finns motell och hyresvåningar, restauranger, och köplador. (Allt enligt texten på baksidan.)
Det jättelika bilparkeringsområdet verkar synnerligen glest belagt. Kanske är det vardag och båtägarna jobbar för att ha råd till båtplats och service. Man kanske skulle ringa och fråga vad en båtplats kostar per år. Och hur långt man i medeltal måste pendla till sin båtplats.
Överst syns en möjlighet till avkoppling utan båt med bad, sol och surfing.

Oxnard ligger litet norr om Los Angeles med bebyggelse längs hela vägen.
(Klicka för större format!)   

1 kommentar: