måndag 14 maj 2012

Ford Taunus 17 M och en fiffig väckning


Av någon anledning var jag 1971 ägare till en Taunus. Det finns faktiskt en hel del bilar, som passerat revy och som kanske borde ingå i min ”Lista över bilar jag ägt” – men som saknas där. Även en Vauxhall Velox 1954, som jag knappt hann köpa, förrän en tät spekulant dök upp. Med flera!

Nåväl, åter till Taunusen. Den var litet speciell, eftersom den hade en Perkins dieselmotor, bränslesnål till tusen. Den gick fint på vanlig, billig villaolja.
Det blev en semestertur till Danmark med en övernattning på ett pensionat i Huskvarna. När jag insåg, att jag glömt beställa väckning av de två gamla ägarinnorna (som då för länge sen gått och lagt sig) - flyttade jag helt enkelt skylten UTGÅNG till den olåsta rumsdörren. Alltid var det väl någon, som skulle iväg tidigt, tänkte jag. Mycket riktigt. Vid 7-tiden kom ett par instolpande med resväskor och allt. De tvärvände förstås! När de hittat ut, hängde jag snabbt tillbaka skylten.

På höstkanten såg jag i storstan en fräsch Chrysler Windsor 1955 med en saluskylt innanför en bakre sidoruta. Den föll jag för. Ägaren ville köra billigt - och Chrysler var ändå Chrysler - så det blev ett byte rätt av.
DEN bilen finns i alla fall med i min lista. Kanske blir det ett reportage om den vad det lider.
Den som vill läsa litet mer om denna Chrysler, får gå till Bloggarkiv 2014-mars-19.
Taunusen vilar sig vid trottoaren och de resande på ett café i närheten.Hällefors på 1970-talet.

3 kommentarer:

  1. En 2-door Taunus med diesel? Aldrig hört talas om!

    SvaraRadera
  2. Inte jag heller dessförinnan! Antog att det var ett hemmabygge av någon. Men det rullade på som det skulle. Senare fick jag höra att den inte var helt unik.

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera