torsdag 12 februari 2015

Ett taxifoto inifrån

(Klicka för större format!)
Stockholm, Norr Mälarstrand, i mitten av 50-talet.

Taxin är en Cheva enligt emblemet på instrumentbrädan, förmodligen en 54'a. Lustigt med två VW – en framför och även en mötande alldeles inpå. Och efter den följer en Citroën, (kanske) en PV och därefter en Morris – följd av möjligen en Austin i skåpversion och, längre bort, en Mercedes.
Cyklisten - om det nu är en cyklist - bär hjälm, vilket var synnerligen ovanligt på 50-talet. Läs kommentarerna - klicka på raden efter texten!

Parkeringens läge (till vänster) intresserar mig, eftersom jag vet hur där ser ut idag. Här blir det en komplettering med aktuellt foto i vår, när all snön är borta.

För övrigt – när blev det slut med amerikanare som taxi? De sista man såg i Stockholm – ensamna bra länge - var några Checker. Kanske en nostalgisk ådra hos dessa åkare? Det var i alla fall en robust bil för alla väglag.
Det skulle också komma en tid med Kapitäner med 60-talets panoramaruta. Litet amerikakänsla, trots allt - bland alla MB 190 C med fenor.

2 kommentarer:

  1. Är det verkligen en cyklist? Tror mer på moped eller lättviktare?

    SvaraRadera
  2. Det har du nog rätt i. Valet av hjälm tyder egentligen tnte heller på att det är en cyklist. Tävlingscyklister med hjälm fanns väl, men jag minns ingen i vardagstrafiken.

    SvaraRadera