söndag 8 september 2013

Dodgetrettiosjuan i utlandet


Vännen Eric Collins Dodge -37 på besök i Danmark, närmare bestämt Juelsminde. Det var i maj 1971 och det var en långresa efter den första renoveringen samma år. 
Den danska bilen närmast fotografen är, tycks det, också en Dodge (kanske en 39:a?).
Här illustreras vad som blivit alltmera sällsynt – att gammelbilarna används på resor, som inte gäller rallyn eller träffar.

Det blev andra resor, både till södra Sverige och till Norrland. Efter sex år påbörjades ännu en renovering, denna gång i långsammare takt. Den gav ytterligare några decenniers livstid åt denna sega bruksvagnsdodge. Mera om bilens liv och leverne finns att läsa i ett inlägg den 20 oktober 2011 (se Arkiv), ett inlägg med åtskilliga kommentarer.

Så sent som 1994 fick denna - egentligen legendariska! – Dodge en roll (i Finland) i filmen Vita lögner.

2 kommentarer:

  1. Detta med "resor" är kanske ett bekymmer med dagens försäkringsvillkor när det gäller gammelbilsförsäkringar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. De flesta veteranbilar körs inom landet mindre än 200 mil per år - av, såvitt jag vet, tillåtna 500. En utlandsresa bör kunna hamna inom maxantalet mil. Den är tillåten, men den bör nog helst avse deltagande i ett (FIVA-sanktionerat?) evenemang eller en inbjudan till en märkesträff. En tilläggsförsäkring kanske erfordras. Säkrast att kolla i förväg hos försäkringsbolaget. Om antalet tillåtna mil därigenom kommer att överskridas, så blir det väl också avhandlat.

      Radera