måndag 3 september 2012

M.G. Magnette, svår att köra om - då!

Sällan har en fyradörrars familjebil fått så många lovord både i tester och av enskilda förare, som Magnetten fick, när den kom 1956. Visserligen saknade den amerikanarnas slösande motorkraft, men det balanserades av vägegenskaper och körglädje.
Framför Uddeholmsbolagets huvudkontor i Uddeholm, Värmland.    '                                                                                                                                                                                                                                                                           
År 1961 ägde jag en 56:a i fint skick. En bil där min dåvarande hustru obekymrat läste tidning under mina vilda kurvtagningar på de värmländska grusvägarna. Det var en kontrast mot hennes uppskrämdhet vid motsvarande framfart i De Soto 47:an dessförinnan.

Så här skrev tidningen Motor.
Efter hård körning på långtur var motorn fullkomligt oberörd av marschfarter mellan 100 och 130. Oljetrycket var klippfast trots värmebölja, liksom kylvattentemperaturen. --------------- Vagnen gör exakt vad föraren vill och ingenting som han inte vill. Den tar kurvor i hög fart som efter mall och med nästan omärklig krängning. -------------- Den kräver inte driven teknik från förarens sida, men spetsar öronen, när en van hand greppar ratt och växelspak. ----------Passar således familjer med både stillsamma och mera hårdkörande förare – och med krav på kvalitet och stil.
PS Oljetrycksmätare är bra att ha!
Intill torpet vid sjön Ullen nära Hagfors. I skuggan så gott det går!
           

1 kommentar: