onsdag 31 maj 2017

Vilande retrobloggar med mera.


Har det hänt något med retrobloggeriet? Sådant kan ligga utanför Kornknarrens räckvidd (i praktiken, vill säga). För alla har man sannerligen inte koll på.
Har kanske Facebook-smittan brett ut sig?
När det gäller de ämnesområden, där Kornknarren håller till, verkar i alla fall utövarna bli färre.
Eller också är det en tillfällig avmattning.

Nostalgisiden (Norge) ”9 månader sedan”.  Grandprix63 önskade God Jul ”för 2 år sedan” och de flesta övriga ”för 3 månader sedan”.
Men Larsson finns kvar – Thank God! - med sitt sköna flöde av 'gamla nyheter' och dito musik.

En tröst är, kanske, att antalet sidvisningar är mycket tillfredsställande. Men många har ju hamnat där p g a något sökord på Google, som råkar sammanfalla. Inte alls så säkert att texten verkligen blir läst. Särskilt som 40% av besökarna kommer från andra länder – mest Ryssland och Tyskland - eller andra världsdelar.
Googles översättningstjänst ger väl inte alla finesser. Men den skall bli bättre, meddelas det.

Den grupp av nostalgiker, vilkas intresse bygger på vad de en gång upplevde, minskar obevekligt. Så är, exempelvis, Kornknarrens gamla vänner till minst 90% döda och begravda.
 

Medan den grupp som odlar visioner av åtminstone 50-talet (längst bakåt räknat – alltså utan att ha upplevt det), fortfarande är ganska stor.
Att bena ut detta tar tid – men Kornknarren erbjuder ett närmare studium i ett äldre inlägg. Där penetreras en artikel i ämnet, skriven av Isabelle Ståhl (skriv henne i sökrutan!). Hon har just fått beröm för sin roman, som utkommit nyligen.


Snart är sommaren här på allvar och denna blogg minskar nog något i frekvens av inlägg. Steget till ”för tre månader sedan” känns dock fortfarande mycket avlägset.
Eventuella (positiva/intressanta) kommentarer ger ju alltid en liten kick. För känslor måste vara med på ett hörn (kolla alla utropstecken!). 
En maskin vill man inte bli!  Fler problem än nu måste uppstå i så fall. Apropå Warhol nedan. Förutspår han robotsamhället?


3 kommentarer:

  1. Tack Kornknarren för de orden. Larsson finns kvar och blir så t.v. i alla fall. Facebook har tagit över mycket men som jag ser det kompletterar Facebook och bloggar varandra. Sedan har man ju vanlig webbsidor som man kan försöka fylla med något vettigt? - gamla bärgningsbilar tex ;.)

    SvaraRadera
  2. Hej Kornknarren! Jag tror som Larsson - utbudet av intressant information är mycket stort och dessutom nu när det varit vår och blivit sommar räcker inte tiden till. Vi ska ju vara utomhus och motionera våra olika fordon, dessutom. Haven förtröstan, snart är det mörker, regn, snö och kyla som tar över. Då blir det fler timmar vid datorer och tidskrifter igen. Önskar Knarren och läsare en rolig sommar!

    SvaraRadera
  3. Ja, retrobloggeriet har varit tynande under lång tid nu vilket är tråkigt. Jag försöker upprätthålla min del av detta på bloggen. Facebook har jag lagt ned, men instagram är min plats i de snabba sociala medierna. Men bloggen är fortfarande nummer 1.

    SvaraRadera