fredag 18 november 2016

Skrovensborgsmarknaden

Det ligger ett hypernostalgiskt skimmer över namnet Skrovensborg.
Ur veteranhobbysynpunkt är det förankrat med den idylliska marknad, som där levde under (framför allt) 1970-talet. När Motorhistoriska Sällskapet året 1967, vid Lissma skola i Huddinge, startade den lavin av marknader som vi ser idag, fanns redan en veterananknytning på Skrovensborgs gård, som lustigt nog ligger ganska nära Lissma.

I Automobilhistoriska Klubbens regi ordnade man nämligen där ibland en veteranbilsauktion, i liten skala, mest för klubbens medlemmar. Steget till att kombinera detta med en mindre marknad låg nära till hands. Under 70-talet blev så Skrovensborg ett trivsamt begrepp bland den tidens nya nöjen.
Fotot nedan är från 1974. Ostrukturerat och trivsamt - omtyckt av 'hela familjen'. Det var ideellt upplagt - jag kan inte erinra mig vare sig p-avgift eller inträdesdito.
När marknaden upphörde - kanske hade det med ägarförhållanden att göra, frekventerades Wärsta marknad desto mer.
Wärsta betraktades som AHK's marknad, men klubben fick mindre inflytande efter hand. Idag är den, såvitt jag vet, rent privat.

Klicka gärna på bilden och känn atmosfären och gemenskapen.


Kornknarren kom dit i en f d brandbil, en Buick Sedan serie 61 1937, avsedd för snabba ryck vid mindre bränder. Möjligen medförde vi även vår Rover 90 -54 vid detta tillfälle.
Fotot nedan har varit med i bloggen tidigare, då egentligen för presentation av hunden Ludvig, om vilken man kan läsa under etikett 'Hundar med mera' (i listan till höger).
Döttrarna med goda vänner tar hand om Ludvig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar