onsdag 7 september 2016

En välplanerad kupp?


Snart dyker den upp där bakom – Roscoe Dukes svarta Chrysler med sexhundrafemtio tusen i två bruna läderväskor bland bagaget.  Visserligen med bröderna Wallace i baksätet, men överraskningen kommer att avgöra.  Auburn närmast vägen kör ut som spärr.  Kanske blir den påkörd, men ger inga ledtrådar.  Den är ju stulen.  Buicken är klar att dra iväg efteråt.  Sedan våra grabbar gjort sitt, vill säga.  Skickliga skyttar, väl dolda bakom lövverket till höger.  Planen är enkel.  Desto mindre risk för komplikationer . . .



Ja, en sådan tidsbild kunde det vara, om inte de förbaskade rallyskyltarna förstörde storyn. Bilarna deltar i rallyt ”I Roslagens famn” - Automobilhistoriska Klubbens härliga sommarrally, här i närheten av Penningby Slott.

Året är 1980. Curt Fredrikssons (Kurre Fredrik, som vi alltid sa) Auburn 4-d Convertible 1934 såg vi på de flesta större evenemang runt Mälardalen tills den fick en ny ägare i Vänersborg/Trollhätte-trakten. Och Kornknarrens Buick Serie 41 1938 såldes senare till förmån för ett charmigt torp i trakten av Älvsbacka i Värmland.

2 kommentarer:

  1. Trevligt inslag från rallyt!
    Önskar Kornknarren en riktigt rolig fölsedá! (8/9)

    SvaraRadera