onsdag 8 juni 2011

Kungsgatans skyskrapor 1920Kungstornen eller skyskraporna - som tornen på fullt allvar kallades - i Stockholm alldeles i början av 1920-talet. Bortom Regeringsgatan (bron) är en del ”nya” hus ännu inte byggda. 

 Mannen längst ned till vänster ser ut att ha missat spårvagnen, som skymtar längre bort. Kanske ser han också med beundran på de höga byggnaderna – ungefär som malmöborna i början såg på sin Turning Torso.

Vi kan också se en stor reklamskylt för en film med Jackie Coogan, som blev filmkändis redan som barn, mest genom filmen ”Chaplins pojke”. Hans namn förknippas också med en lag, Coogan´s Act, som skyddar barnstjärnor och deras pengar. Han tjänade som barnstjärna sammanlagt 4 miljoner dollar (enormt mycket på 20-talet). Men allt försnillades av hans mor och hans styvfar. Efter rättegång lyckades han få tillbaka 126 000 dollar – bara.

 Han blev flyginstruktör under andra världskriget och fick senare modernare filmroller, bl a i crazyserien ”Familjen Addams” i TV.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Vi är släkt och jag skulle vilja komma i kontakt med dig! :) Mailadress?

    Snygg blogg - roligt att läsa om hur det var förr!

    SvaraRadera
  2. Hej.Jag är också släkt med dig genom att Hildur Nordberg är min biologiska mormor. Hildur födde 1908 en dotter, Hildur MARIA, som är min mamma. Jag har kommit i kontakt med Bengt Nordberg, som är min mammas Maria kusin och Tina som är dotter till Bengt. Vill du ha kontakt så hör av dig. eivor_bengtsson@telia.com

    SvaraRadera