torsdag 28 juni 2018

Osammanhängande bilder 2

Ett flygplan över Rålambshovsskolan på Kungsholmen i Stockholm. Föga anar vare sig piloterna eller passagerarna, att just den skolan var min hustrus arbetsplats i många år - som bildlärare.

Restaurang Berns 1975. Representationskväll, delvis sponsrad av Motorhistoriska Sällskapet, som bjöd en redaktör för det amerikanska välrenommerade magasinet Automobile Quarterly på en trerätters med viss underhållning. Fr vänster Kornknarren med hustru och Stan Grayson. 
Som lever och mår, vilket dock inte tidningen gör längre. 
Stora glasögon på modet och långa polisonger (kolla längre bort).


Året är 2010. Auktionsföretaget Bukowski presenterade den här bilden på sin hemsida under en hel vecka. (Oj då, torde alla följare utbrista.)
Orsaken är den att en son till vännen Claes äger ett framgångsrikt galleri i New York med filialer i såväl Paris som London. Han begåvade oss under några år med fribiljetter till Bukowskis vernissage. Man fick vin med gott tilltugg, medan man besåg alla tavlor med halvmiljonen som utgångsbud. Av någon anledning gjorde vi denna gång ett sådant intryck att vi blev fotograferade. Möjligen berodde det på att vi en stund samtalade med Kristofer Lundström, programledaren för SVTs konstprogram Kobra. Vi lämnade tillställningen med ännu större självförtroende än förut. Att räknas som plausibla köpare - jojo! 
Vi gick förstås vidare till en vinstuga på Nybrogatan . . .


Kornknarrens Buick Special 1938 blev faktiskt så snygg efter allt arbete, att den får vara med ännu en gång - och kanske inte heller den sista. Här utanför Hagfors stationsbyggnad (Värmland). Skylten hänvisar till Stadscentrum. 
Kornknarrens realskoletid i Filipstad innebar tågbyte här, om man under det korta dygnet mellan lördag och söndag besökt hemmet i Uddeholm. Söndagens avgångstid var kl 1500 och det var inte många kilometer mellan hållplatserna under de sex milen till Filipstad. Det var under kriget och ibland hade godsvagnarna militär last, ibland med avlastning längs linjen mitt i skogen. Det tog sin rundliga tid.

ANTSCD =  "And now to something completely different."
Som Monty Python-gänget inflikade inför nästa sketch. Nedanstående gamla klipp ur serietidningen Larson kan jag till slut inte motstå att visa upp. Hög klass!



 

6 kommentarer:

  1. Flygplanet är en i Linköping tillverkad SAAB 340, målad i Skyways färger.

    SvaraRadera
  2. På inflygning till Bromma flygplats, antar jag.

    SvaraRadera
  3. Kul med typ-info! Planet flyger i riktning från Bromma söderut i stort sett. Möjligen ett landningsvarv eller under start?

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja, då är det naturligtvis start från STOBMA. Jag var osäker på platsen SAABen flyger över.

      Radera
  4. 459 st SAAB 340 tillverkades med början 1984. Ca 400 st flyger fortfarande, spridda över världen, såvitt jag vet. (jag jobbade som reservdelschef för flygplanet på 80-talet. Ett mycket häftigt och trevligt jobb!)

    SvaraRadera
  5. Med viss oro funderar jag på hur det går för er och stugan i Hälsingland ? Är hett om öronen där, kan ses på TV!

    SvaraRadera