måndag 29 juni 2015

Full tank - idag vinner vi!

(Viss oro över scanningsresultatet - hm.)
Det är inte så ofta man ser tre så pass gamla bilar tanka samtidigt. Tycks vara en Ford B -32 till vänster och en Ford A -31? till höger - men den mittersta? Kanske en Opel?

Fotot är från 1978. Låt oss anta att bilarna deltog i MHS' årliga rally för bilar från 30-talet. Man startade i Södertälje. Har Södertälje kvar en fabriksskorsten som den på fotot? Då kan det kanske gå att bestämma mackens läge. Ganska naturligt att det är fråga om en tankning före start. Kanske man redan kört 10-15 mil hemifrån på morgonen, för trettiotalarna hade körglada förare på den tiden.
Erbjöds en sådan mack vid målet i Ytterenhörna? Tveksamt - liksom förekomsten av den nämnda skorstenen.

Fyrtiosju deltagare - än hade inte nedgången börjat trots alla nya medlemmar med 40- och 50-talare. Däremot kunde man skymta en annan inställning till evenemanget - kanske inte till själva tävlingen men däremot till de festliga begivenheterna efteråt. Fina priser, en vandringspokal att tävla om och festmiddag med dans hörde alltid till.
Tyvärr föll det sig så att endast några få av den övre delen av resultatlistan deltog i kvällens förbrödring. Tävlingsledningens undran över de brådstörtade hemresorna, sedan startkortet lämnats in, var berättigad. Det förtar onekligen något av feststämningen, när man inte får krama om och applådera dem som lyckats bäst!

Det året var nog anledningen till att prisutdelningarna började flyttas till snarast efter målgången. Festen på kvällen avnjuts av ostressade deltagare, som anmält sig tidigare, helt enkelt för att oberoende av resultatet ha roligt i gammelmotorismens tecken.

Vem var det då, som vann 1978? - Det var Bo Pilerud, Arboga, med sin Plymouth 1934.    

2 kommentarer:

  1. Kollade reg.nr och det är också en Ford B -32. Trevligt foto.

    SvaraRadera
  2. En sådan kommentar uppskattas!!!

    SvaraRadera