måndag 4 mars 2013

Längs rallybanan


Sedan många år körs i augusti i regi av HFH, dvs Hälsinglands Fordonshistoriker, den s k Hälsingesvängen för äldre bilar. Här är några foton från c:a 1990.

Gamla vägar ger tidstypisk miljö – så är det ju. Egentligen ska här filmas för den rätta retrokicken. Hur som helst – jag gick ut på ett gärde för att fota deltagarna på en väg längs ett skogsbryn. De flesta vet ju att om skärpan på fotot ligger på bilen, men bakgrunden är en aning oskarp, så ges ju ändå ett intryck av fart.
Men det blev inte många foton. Jag (i shorts) attackerades gruvligt av ilskna, stora knott. I Hälsingland kallas dessa odjur för svemygg.


En läcker Ford Pickup och en stilig Dodge Coronet susar fram längs skogsbrynet, den senare ägd av hr Jansson från Trönödal.Vad möbler och tavlor beträffar, talar man om proveniens, dvs föremålets tillkomst och verifierade historia fram till nu. Här gäller s k mygg-proveniens, följd av mörk förvaring i diakassett.

Bäst att retirera till mindre bitska platser.
Där kom en ganska ovanlig Chrysler Woody , kanske en 47:a. Utan knott.

Klicka på fotona för bättre koll.


1 kommentar:

  1. Rallyn längst snirkliga och krokiga vägar i ett vackert landskap är alltid en fullträff..."brännmyggen" får man ju alltid räkna med sommartid i detta avlånga land ;)

    SvaraRadera